Който и да спечели аз считам, че това е по-скоро провал за България, отколкото някакъв успех. Не считам, че това ще бъде свободен и горд президент, а по-скоро поредния послушко, който ще изпълнява политически поръчки.

Това каза на влизане в НДК кандидат-президентът Веселин Марешки, който по данни от "екзит -пола" на Алфа Рисърч към 19.00 часа получава 8,3% от гласовете. Марешки благодари на всички честни и почтени българи, които са го подкрепили и им обеща, че няма да ги предаде.

"Това беше една малка битка, голямата война ще бъде, когато се явим на избори, на които да вземем властта и наистина да превърнем България в тази просперираща държава, която всички искаме", коментира още Марешки.

На въпрос за балотажа между ген. Румен Радев и Цецка Цачева, Марешки коментира, че на балотаж отиват Румен Радев с Илияна Йотова, която е от кръга, издигнал Делян Пеевски и от друга страна Цецка Цачева с адмирал Манушев.
"Няма как да подкрепям хора, които са издигали Делян Пеевски за шеф на ДАНС и всъщност доведоха до едни от най-големите проблеми в Българи", коментира Марешки.

Той обаче отказа да даде подкрепата си на втори тур за Цачева. Марешки заяви, че не би агитирал в полза на която и да е кандидат-президентска двойка сред избирателите, които са го подкрепили, и подчерта, че те са свободни и могат да направят своя избор сами.

По-късно обаче в интервю за Нова телевизия Веселин Марешки заяви, че макар и да не призове своите избиратели да гласуват за определен кандидат, той лично ще гласува за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. "Ще направя това с отравещение", повтори няколко пъти Веселин Марешки и обясни избора си с пример за избор между два праха за пране, като и двата вида продукт не ти харесват.