Смятам, че ще стана президент на България. Това заяви номинираната от ГЕРБ за поста на Дондуков” 2 Цецка Цачева в интервю за Нова телевизия.

На въпрос дали не се притеснява, че премиерът Борисов при представянето й я е определил като най-малко избираемия кандидат, Цачева категорично отрече и заяви, че избираем е този кандидат, който посочат българските граждани.

Тя сподели, че се чувства готова за поста както с подкрепата на политическата сила, така и заради доверието на българските граждани, своята компетентност, познания, лични качества.

Кандидат-президентът не отговори на въпрос дали знае чужди езици, като посочи, че не изпитва притеснения в тази посока, тъй като решенията се взимат винаги на майчиния език.

По въпроса за представителството на президентската институция, Цачева посочи, че няма място за друг отговор на този въпрос освен, че президентът представлява всички български граждани, тъй като той е избран не от една партия.

Тя допълни и че не е изненадана от социологическите проучвания, сочещи победа за ГЕРБ на вота през ноември, още преди партията да е разкрила кой от членовете й ще влезе в предизборната битка. „Това е оценка за работата на ГЕРБ”, коментира председателят на парламента.

На острия въпрос „накъде е тръгнала със счупен крак”, Цецка Цачева отсече: „Аз съм в чудесно физическо здраве. Имам временен малък здравословен проблем”. Също така уверено Цачева заяви, че има пълната подкрепа на семейството си.