Парламентарният шеф излиза от парламента временно, за да влезе активно в предизборната кампания.

Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева съобщи на брифинг в Народното събрание, че с нейна заповед е прехвърлила задълженията си на парламентарен шеф на Димитър Главчев до обявяване на резултатите от изборите.

Тя подчерта, че по закон не се прекратявали пълномощията ѝ, както и на депутата Пламен Манушев. Според Цачева докато тече кампанията не било редно тя да изпълнява задълженията си. Това щяло да постави в неравнопоставено положение останалите кандидати.

При извънредна ситуация в НС всички депутати, ангажирани в кампанията ще участват във важни гласувания. До края на кампанията тя и Пламен Манушев няма да идват в законодателния орган.

В сградата на законодателния орган Цецка Цачева отказва да коментира политически теми, включително изказването на Бойко Борисов, че нейната победа на изборите ще е гарант за стабилността на управлението.

Заплатата си като председател на парламента, която трябва да получи по време на кампанията, ще дари за носиите на черказките баби. Поела съм ангажимент към тях, поясни Цецка Цачева.