Главният прокурор Сотир Цацаров няма данни за нерегламентирани контакти на лидера на БСП Корнелия Нинова с генерал Решетников за издигането на Румен Радев за президент.

Има данни за намесата на генерал Решетников в много неща, които са свързани с ориентацията на политическия и не само политическия живот в България, подчерта той.

Цацаров разясни, че нито личността на Нинова, нито личността на Радев, нито техни твърдяни контакти с генерал Решетников са послужили като повод за образуване на досъдебното производство за Русофили. 

Нинова няма представа кой на кого какви телефони е раздавал

Нинова няма представа кой на кого какви телефони е раздавал

Тя бе лаконична по повод шпионския скандал

Припомняме, навръх 9 септември електронното издание на в. "Дума" съобщи, че бившият главен редактор Юрий Борисов е арестуван по обвинение за шпионаж. По-късно стана ясно, че Борисов само е разпитван като свидетел. От прокуратурата съобщиха, че все още няма обвинения по разследването.

Преди това имаше спор между България и Русия от вторник, 3 септември, когато от българското Министерство на външните работи заклеймиха съмнителната историческа теза на Русия за "освобождение" от нацизма. Изявлението им беше по повод организирана от руското посолство "Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма".

Реакцията на Русия не закъсня - от посолството й у нас уточниха, че изложбата няма нищо общо с вътрешнополитическата ситуация в България. Самата Русия пък обяви за "неморална" позицията на МВнР.

Борисов нямал никаква роля в шпионския скандал
Обновена

Борисов нямал никаква роля в шпионския скандал

Опитват се да се поставят на една плоскост отношенията ни с Русия, смята премиерът

От своя страна лидерът на АБВ Румен Петков заяви, че позицията на МВнР за ролята на ССР във Втората световна война е безумна и настоя нейните автори да бъдат уволнени.

По повод шпионския скандал Корнелия Нинова, че няма никаква представа кой на кого какви телефони е раздавал.  Многократно съм коментирала случая с Решетников, нямам какво ново да ви кажа, заяви тогава тя. 

Обвиненият в шпионския скандал председател на сдружение "Русофили" Николай Малинов пък заяви пред bTV, че ако решат ще направят партия и ще променят закона.

Николай Малинов с обвинение, Решетников със забрана да влиза в България
Обновена

Николай Малинов с обвинение, Решетников със забрана да влиза в България

По разследването "Русофили"

От думите му стана ясно, че с Леонид Решетников са големи приятели и когато български политици или негови приятели са искали да се свържат с него, той им е давал телефона и те са се оправяли.

"Венци Стефанов иска телефона и направиха среща с Корнелия и до сега тя ми е сърдита", обясни Малинов.

Николай Малинов: Ако решим, ще направим партия и ще променим закона
Обновена

Николай Малинов: Ако решим, ще направим партия и ще променим закона

Не знам да е подсъдно да имаш намерение, обясни шефът на "Русофили"