Всички машини са пристигнали навреме в секционните избирателни секции, включително и тези в чужбина. Около 2000 специалисти ще следят за техническата изправност на устройствата в изборния ден.

Няколко са местата, където има проблем с машините за гласуване и ще се премине към хартиено гласуване. Това заяви заместник-председателят и говорител на ЦИК Цветозар Томов пред БиТиВи.

Проблем с машините има в Свищов и Стара Загора. Томов уточни, че ЦИК има информация за още няколко места, но това не означава, че в целите области има проблем, това е в отделните секции. Там, където не може да се разреши проблемът с машините, ще се премине към хартиено гласуване, каза Томов, без да уточнява кои са другите места в страната.

От началото на изборния ден ЦИК има традиционни проблеми, както на предишните избори - неявили се членове на Секционните избирателни комисии (СИК) в отделни секции и сeкции, които не са отворили поради различни причини.

Над 20 сигнала за агитация са получени в деня за размисъл, съобщиха от Централната избирателна комисия (ЦИК).

Сигналите няма да бъдат санкционирани, защото са били за агитация в социалните мрежи. Законът не предвижда санкции за подобен вид агитация.