"Ще носим политическа отговорност за хората, които сме предложили", коментира пред журналисти в парламента Валери Симеонов, вицепремиер по демографската политика в бъдещия кабинет на Бойко Борисов 3 и съпредседател на Обединените патриоти.

За себе си Симеонов коментира, че е добър изпълнител. За предложените за министри от Обединени патриоти Емил Караниколов и Нено Димов, Симеонов бе категоричен, че те ще носят политическа отговорност за тях.

"В България, в Народното събрание, ръководители дал Господ", каза пред кулоарите на Народното събрание Симеонов, като коментар и въпроса, кой ще поеме ръководството на парламентарната група на патриотите, след като двама от съпредседателите ще заемат вицепремиерски постове в бъдещия кабинет.

Симеонов съобщи, че тепърва ще се решава кой ще поеме ръководството на Обединените патриоти в отговор на въпрос дали патриотите ще продължат да се управляват в триумвират.

анкета

Какво очаквате от правителството Борисов-3

Виж резултати

Да вдигне пенсии и заплати 17.8%

Да строи магистрали 5.1%

Да санира 2.3%

Да удържи страната стабилна 18.7%

Нищо 56.1%

За свои приоритети като вицепремиер по демографската политика Симеонов посочи тези, заложени в управленската програма на бъдещето правителство.

"Ние самите ще носим политическа отговорност за хората, които сме предложили", допълва Симеонов и това е записано в коалиционното им споразумение. "Ние можем, имаме правото да предлагаме хора, които не са политически ангажирани".