Палец, сочещ надолу, издигнат високо във въздуха и с мощни възгласи „Оставка" за 21 пореден ден протестиращи софиянци поискаха правителството на Пламен Орешарски да се откаже от властта.

Площад „Независимост" отново е изпълнен с хора на всякакви възрасти, които носят трибагреници и десетки ръчно изработени плакати, за да изразят своето недоволство от управляващите.

Група младежи са надули десетки цветни балони, които също бяха надписани с призив „Оставка" и се раздават сред протестиращите, като планът е те да бъдат пуснати, когато митингът премине в шествие и стигне до сградата на Народното събрание.

Протестиращи отново демонстрират своята непримиримост, че няма никакви изгледи протестът да изгуби своята численост преди искането за оставка да бъде изпълнено.


Пред НДК се проведе и традиционният вече контрапротест в защита на кабинета

„Не сме дошли тук на разходка. Тук сме, за да ви изпратим. Довиждане!", гласи плакатът на млада дама, което не бе съгласна с твърдението, че протестиращите излизат в София да се поразходят, а настоя, че имат ясни искания.
След плакатите се вижда и предупреждението „Зе да ни писва".

Задържаният пред сградата на Народното събрание вчера журналист Найо Тицин днес отново е пред Министерския съвет и носи голям колаж, на който Волен Сидеров и Сергей Станишев танцуват според Тицин „последния си валс".

„Руската мафия оглозга България и вече посяга към Европа. Скоро ще е късно!", предупреждава протестиращ от първите редици пред входа на Министерски съвет. Възрастна дама пък носи плакат, който гласи: „Едвин Сугарев, ние сме с теб".

Припомняме, че Сугарев вече над седмица е обявил гладна стачка в знак на протест срещу правителството.

Очевидно протестиращите нямат желание да разговарят с представители на властта, тъй като един от гражданите, които не са пропуснали ден от протеста, държи лозунг: „Скъпа Мая, след твойте тъпи монолози как да водим с тебе диалози".

Ако се вярва на протестиращите, възмутен от случващото се днес би бил и Апостола на Свободата Васил Левски, тъй като млада дама носи плакат с неговия лик и надпис: „В гроба се въртя заради вас, маскари".

Традиция през последните дни се превърна протестиращите, под ритъма на импровизираните ударни оркестри на площада, да скандират вкупом, вдигайки юмруци към въздуха, мощно и продължително: „Ей!".

Около 20:00 часа, по традиция, митингът прерасна в шествие и потегли по обичайния си маршрут през централите на ГЕРБ, ДПС и БСП.