Всички български граждани искаме социална справедливост, достойни заплати и пенсии. Въпреки това Борисов ни постави не само в ъгъла на ЕС, но и ни вади от него. Това заяви водачът на листата на БСП Елена Йончева в Добрич.

Според нея концесията на летище "София" най-вероятно ще бъде дадена на турска фирма. Борисов се превръща в брокер на Ердоган, а България е превърната във вилает, категорична бе социалистката.

Йончева изтъкна, че летището в столицата не само е най-голямото у нас, но и е част от националната и европейската сигурност.

Тя посочи, че "Летище "София" е печелившо и изтъкна, че през последните години приходите му са се увеличили с 20%, достигайки 168 млн. лева.

"Печалбата на летището е почти 13 млн. лв. годишно. Защо е нужно печелившо предприятие да се дава на концесия, европейско ли е да дадеш летището си на концесия на друга държава?", попита Йончева.

Не турска, а френска компания подала най-висока оферта за летище "София"

Не турска, а френска компания подала най-висока оферта за летище "София"

Предложението на Консорциума ADP/TAV бил изцяло френска оферта.

Тя добави и че кранчето на газта се държи от Турция, защото именно Борисов спрял "Южен поток". Сега пък искал да й даде и българското летище.

След като управляващите започват с увеличението на цената на промишления ток, вероятно в следващите месеци ще увеличат и битовия, прогнозира депутатката, напомняйки, че от 7 май българските предприятия били накарани да плащат най-скъпия ток в Европа - 84 евро на мегават.

Според нея целта не тези промени била именно за да може един малък кръг от хора да си поделят едни милиони за сметка на всички останали български граждани.

Йончева припомни, че според Държавния департамент на САЩ най-голямата корупция в България е в енергетиката и големите инфраструктурни проекти.

Корупция има на всички нива в държавата и от страната ни всяка година се източват милиарди, категорична бе тя.

Европейско ли е даването на летище "София" на концесия на Турция, пита Нинова

Европейско ли е даването на летище "София" на концесия на Турция, пита Нинова

БСП от три години се бори срещу отдаването на концесия на летището

Припомняме, при отварянето на офертите бяха допуснати всичките пет кандидати за концесията на летището.

На 20 март стана ясно, че срокът за подаване на оферти е удължен до 11 април.

Тогава Желязков припомни, че срокът за подаване на предложение за концесията на летище "София" е бил до 3 април, но след приемането на Закона за концесиите срокът ще бъде удължен до 11 април.

Първоначално крайният срок беше 5 февруари. След това по препоръка на консултанта на Министерството на транспорта срокът беше променен до 3 април.

През юли миналата година от БСП обявиха, че решението за концесията на летище "София" се взема на тъмно. Товага от левицата се обявиха твърдо против даването на старт за втори път на концесията.

През октомври червените заявиха, че концесията е незаконна и внесоха сигнал в прокуратурата.

БСП предлага със закон да се забрани концесията на летище "София"

БСП предлага със закон да се забрани концесията на летище "София"

Много предприятия в забранителен списък за концесиониране

След това през януари тази година от БСП сезираха Европейската комисия за условията на концесията на летище "София".

Идеята за концесия на летище София бе възобновена веднага след формиране на третия кабинет "Борисов". В началото на месец май Ивайло Московски обяви намеренията на правителството да възобнови процедурата, спряна от служебния кабинет.

Вчера от БСП изразиха възмущението си, че вероятно българското летище ще бъде дадено на концесия на турска фирма. Малко по-късно от Френско-българската търговска и индустриална камара опровергаха твърдението на левицата, че става въпрос за турска компания, изтъквайки, че редложението на Консорциума ADP/TAV е изцяло френска оферта.

Допуснаха всичките пет кандидати за концесията на летище "София"
Обновена

Допуснаха всичките пет кандидати за концесията на летище "София"

Победителят ще получи летището за срок от 35 години