"Намерението на Мая Манолова да се кандидатира за кмет на София е било отдавна замислено, защото тя си е сменила адресната регистрация, за да може да участва в изборите.", каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в бТВ.

"Мая Манолова обича да се прави на жертва на статуквото.", допълни тя.

Проблемите на гражданите не са леви или десни според Мая Манолова

Проблемите на гражданите не са леви или десни според Мая Манолова

Премиерът не разбира смисъла на политиката

Дариткова обясни, че кандидатурата на Манолова не е неочаквана за нея. Според шефката на ПГ на ГЕРБ кандидатът за кмет на столицата има сериозна политическа биография и е възродила институцията на омбудсмана.

"Надявам се тя да бъде толкова практически дейна и полезна, ако софиянци я изберат. Винаги сме били коректни към нея и сме и давали възможност да представи инициативите си", допълни Даниела Дариткова.

Дариткова коментира отново и речта на президента Румен Радев за началото на политическия сезон и подчерта, че диалогът между институциите трябва да е градивен и да не руши отношенията. Според нея Радев винаги е поставял разделителна линия между настоящото управление, въпреки че оценката на международните институции е друга. Тя смята, че президентът трябва да се възползва по-често от правото си да присъства в Народното събрание.

По думите на председателя на ПГ на ГЕРБ харченето на пари от бюджета и излишъка е напълно прозрачно. Тя обясни, че новият бюджет ще бъде приет в рамките на всички законови норми.

София диша много трудно, само акулите се чувстват в свои води, смята Мая Манолова

София диша много трудно, само акулите се чувстват в свои води, смята Мая Манолова

Мая Манолова представи акценти от програмата си