В ЦИК изтеглиха номерата, под които партиите и коалициите ще се явят на изборите на 2 април.

БСП за България - 1

ГЕРБ - СДС - 2

Възраждане - 3

ИТН - 4

Народна партия Истината и само истината - 5

Неутрална България - 6

Българско национално обединение - 7

Заедно - 8

Български национален съюз - нова демокрация - 9

НДСВ - 10

КОД - 11

ПП/ДБ - 12

ДПС - 13

Левицата - 14

Български възход- 15

МИР - 16

Българска социалдемокрация - Евролевица - 17

БСДД - 18

Глас Народен - 19

Социалдемократическа партия Български път - 20

Вън от ЕС и НАТО - 21

Партиите доволни от номерата, които им се паднаха в бюлетината. Всички тръгват с амбицията за победа.

От ИТН вярват на хората, които застават зад бюлетината. Станислав Балабанов подчерта, че партията ще направи така, че хората да са спокойни след изборите, като бе категоричен, че ИТН ще участва в 49 парламент, убеден е той. ИТН щял да е факторът, който да направи така, че следващият парламент да е работещ.

Сезгин Мехмед от ДПС си пожела нов политически сезон. Падна ни се едно много хубаво число, то символизира началото и съвършенството, смята той. За формацията стремеж е да бъдат част от управлението. Идва тежък период, в който ДПС може да поеме отговорността, изтъкна Мехмед.

БСП са доволни, че им се падна номер 1, числото говорело само за себе си. Нека не разчитаме на социологията, призова Борислав Гуцанов. Ние си вървим напред, знаем какво да направим, можем да го направим, подчерта социалистът. Нищо не ни притеснява в новото ляво обединение, в което няма нищо ново, заяви Гуцанов. Там имало стари лица, които излезли от БСП и се хранели на гърба на столетницата.

Надежда Йорданова от ДБ заяви, че обединението с ПП тръгва на изборите, за да ги спечели, и изрази убеденост, че ще са първа политическа сила. Това ще е победа за нова модерна България, изтъкна бившият правосъден министър. Обединението ще отстоява справедлива България , която е част от Шенген и Еврозоната, с модерна армия и реформирана съдебна система.

Любомир Каримански, Заедно, изтълкува числото 8 като победа и единство до безкрая. Ние ще бъдем заедно до безкрая и вече няма такт 7/8, а има само 8 и победа, заяви той.

За Томислав Дончев, ГЕРБ/СДС е важно епохата на експерименти да приключи и страната да се управлява от професионалисти. От две години и държавата и обществото са жертва на поредица от неуспешни експерименти, организирани от лаборанти със съмнителна квалификация, подчерта той. Той не се притеснява от резултатите от социологическите проучвания. Попитан с какво ГЕРБ са по-добри от ПП и ДБ Дончев отговори: "С всичко." Партията има професионално подготвена програма как да се управлява страната и имат волята и смелостта да поемат отговорността. Винаги имало значение кой е първи и кой втори. На въпрос ще има ли подкрепа за законите на Крум Зарков, Томислав Дончев шеговито отговори: "Крумовите закони са важни."

План-сметката за изборите плюс видеонаблюдението става 93.5 млн. лв.

План-сметката за изборите плюс видеонаблюдението става 93.5 млн. лв.

Министерски съвет одобри допълнителни финансови средства в размер 6.5 млн. лв.