В Софийска област ГЕРБ има само с 2,5% повече от „Коалиция за България". В 23-ти избирателен район - София разликата е 6% в полза на ГЕРБ, в 24-ти район ГЕРБ има почти 12% повече от „Коалиция за България", а в 25-ти район на София разликата е 16%.

В 16-ти избирателен район на Пловдив ГЕРБ печели с 13 на сто гласове повече от „Коалиция за България", а в 17 избирателен район на Пловдив ГЕРБ има 5% повече, съобщи БНР. Във Варна разликата между първите две партии е значителна - ГЕРБ печели два пъти повече подкрепа от „Коалиция за България".

„През цялата нощ продължи въвеждането на протоколите в районните избирателни комисии. Почти всички районни избирателни комисии са приключили този процес. Останали са само Варна, Пазарджик, Пловдив и двете софийски комисии с по 1-2 протокола. За съжаление несъзнателни членове на комисията са се отклонили и не са се явили", посочи Румяна Сидерова - член на ЦИКЕП.

„Вече в ЦИК предадоха своите документи габровската и кюстендилската районна комисия като на път са и други избирателни комисии. Нашето очакване е, ако е възможно до края на деня или в първите часове на 9 юни, да приключим с въвеждането на протоколите и да можем да дадем окончателните резултати", допълни още Сидерова.

След като бъдат преброени 100% от протоколите ще започне и разпределението на мандатите и тогава ще стане ясно коя партия колко депутати ще има в Европейския парламент.