Около 50 души се събраха пред НДК в подкрепа на правителството. Малкият контрапротест е съставен предимно от по-възрастни хора, но се забелязват и младежи.

Демонстрантите носят лозунги „Няма избори да правим, избраните с работа ще натоварим" и „Не раздаваме пари и не събираме членски внос, а мислим за България". Някои от хората носят и бели листове с надпис „Аз съм червен боклук".

Розалина Иванова, която се представи като непартийна гражданка, заяви, че хората от контрапротеста се чувстват засегнати от скандиранията „Червени боклуци", които демонстрантите пред Министерски съвет използват.

Тя посочи, че има подготвена декларация в подкрепа на прaвителството, която ще бъде изпратена до Министерски съвет, Президентството и всички парламентарни сили. „Нека всички честни българи подкрепят кабинета!", призова Иванова и допълни, че демонстрантите около нея ще проведат мълчалив протест в знак на несъгласие с опитите да бъде свален един работещ кабинет.

Има и друга група хора в България, която иска работещо правителство, категорични бяха събралите се хора. Според тях 42-то Народно събрание и кабинетът „Орешарски" искат да подкрепят бизнеса и да се погрижат за хората. Те дадоха за пример предстоящото увеличаване на майчинските, минималните заплати и намаляване цената на тока.

Контрапротестиращите обявиха, че оттук нататък всеки работен ден от седмицата ще се събират в 18.00 часа на НДК, а през уикендите - в 12.00 часа на обяд, докато каузата им не бъде увенчана с успех. Някои от гражданите заявиха, че искат оставката и на президента Росен Плевнелиев и стигнаха до решението, че ще се съберат тази събота, за да обсъдят дали искането им да стане официално.

Още в началото на контрапротеста младеж на колело, подкрепящ протестиращите пред Министерски съвет, влезе в кратък словесен сблъсък с няколко от демонстрантите пред НДК. Веднага полицай от „Антиконфликт полицията" деликатно го изпрати далеч от полезрението на защитниците на Орешарски.

Контрапротестът има разрешение от Столична община да остане пред НДК до 19.30 часа.