Премиерът в оставка Бойко Борисов пристигна в района на Хитрино, където заседава кризисният щаб, съобщи БиТиВи.

Борисов дойде към 12.30 часа, но не се присъедини към заседанието, а се отправи директно към сполетяното от трагедията село. Той е придружаван от представители на Българската строителна камара. Те ще огледат на място ситуацията в селото, за да се прецени какви действия ще бъдат предприети оттук нататък за справяне с последиците от разрушенията. Бъдещите действия относно домовете на местните жители ще бъдат обсъдени и със самите тях.

Вятърът усложнява ситуацията в Хитрино
Обновена

Вятърът усложнява ситуацията в Хитрино

Все още има теч от цистерната

Очакванията са Борисов да се върне при кризисния щаб след около 20-30 минути и да даде по-конкретна информация за това как върви операцията.

Борисов пристигна с автомобил на НСО, спря само за секунди и продължи към Хитрино.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че Бойко Борисов ще инспектира организацията и хода на провежданите в село Хитрино спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи. Бе съобщено, че той ще бъде придружаван от председателя на Камарата на строителите в България инж. Николай Станков и изпълнителния директор на камарата инж. Иван Бойков. В предварителен разговор те са изразили готовност камарата да се ангажира в процеса на възстановяване на домовете на хората от Хитрино.