От Регионалното министерство (МРРБ) предоставят над 606 хил. лева за реконструкция на ключови водопороводи в Хитрино, съобщиха от МРРБ. Целта е да се гарантира нормалното водоснабдяване на селото и да имат необходимите водни количества за пожарогасене, уточняват от ведомството.

Припомняме, при трагичното дерайлиране на цистерни с пропан-бутан и пропилен и последвалия взрив, се оказа, че водопроводът е прекъснат, водата в селото е негодна за пиене, а и съседните села нямат нормално водоподаване.

20 млн. лв. от еврофондовете отиват спешно към Хитрино

20 млн. лв. от еврофондовете отиват спешно към Хитрино

Ще се използват за възстановяване на инфраструктурата

606 700 лева ще бъдат дадени за реконструкция и подмяна на напорен и довеждащ водопровод от помпена станция в село Добри Войниково до напорен водоем "Тимарево" в община Хитрино. Парите са от капиталовите разходи по бюджета на министерството за 2016 г.

Проектът включва изграждане на напорен водопровод с дължина 1,2 км и довеждащ водопровод до напорения водоем с дължина 4 км и съответните съоръжения за нормалното фунцкиониране на водопровода.

От МРРБ очакват, че с проекта ще се осигури непрекъснато водоподаване с достатъчни водни количества към водоемите за нуждите на населението в района.