Над 2000 лева са събрани от благотворителен концерт в Силистра. Средствата са необходими за ремонт на покрива на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Димчо Дебелянов" в града.

За да помогнат в каузата на сираците в Силистра пяха финалистите от X-Fsctor Богомил Бонев, Александра Апостолова и Людмил Августинов, популярен като Jeason Brad Lewis, както и 8-годищният солист на музикална формация „Сребърни звънчета" при ОДК-Варна Стефан Трифонов.

На концерта бе и председателят на Националното сдружение на сираците у нас Слави Михайлов. Той връчи отличие Дом №1 на Стелиян Стойчев - директор на социалното заведение, заради условията, близки до семейната среда, в които живеят 50-те момичета и момчета от 7 до 18-годишна възраст.

В своеобразната класация на неправителствената организация втори по битови условия и отношение на персонала към децата в страната е Дом „Мария Велкова" във Велико Търново, а трети в положителната класация е Дом „Българка" в гр. Стара Загора. Най-окаяно е състоянието на дом „Княгиня Надежда" в град Варна, смятат от сдружението на сираците в България.