Часове продължи разчистването на терена около мястото, където бе спрял автобусът убиец.

 

Екипи на Гражданска защита премахнаха дървета и храсти, за да могат да достигнат до машината.

Целта бе автобусът да бъде вързан с въжета, за да може да бъде вдигнат и поставен на специална платформа, за да бъде откаран за техническа експертиза, предава от мястото на трагедията репортер на news.bg.

Докато се е движел, помитайки всичко със себе си, автобусът е направил собствена пътека.
По нея все още личат следите от трагедията - разпилени бонбони от сергиите, изпочупени стъкла и обувки.
Малко след 18.30 Гражданска защита успа да вдигне машина и екипите потеглиха.

Така отпадна и най-големият страх - че под автобуса може да има още загинали.

 

Ямбол беше изтръпнал в страх, че броят на жертвите може да нарасне, когато автобусът бъде вдигнат и изтеглен.

Мъж на средна възраст, силно разтревожен, търсеше пред болницата майка си и се оплакваше, че му се дава различна информация.

 

Две линейки с пострадали при катастрофата край Ямбол тръгнаха от градската болница към 17 часа. С тях ще бъдат транспортирани до София две от пострадалите жени.

Това са първите ранени, които са приети в болницата. Те са в съзнание, стабилизирани са, направени са им операции и състоянието им позволява да изминат пътя.

Във ВМА-София са в готовност да приемат пациентка с черепно-мозъчна травма и счупена долна челюст, в Болница „Лозенец" - пациентка със счупени таз, крак, ръка и нос и с множество рани по лицето.

Други две линейки транспортират още двама от пострадалите. От „Пирогов" потвърдиха, че окачват една пострадала - жена на 80 години с множество разкъсни рани по главата - и шофьора на автобуса. Хирургът от „Пирогов" Антоний Филипов информира, че жената и шофьорът са в задоволително състояние.

Центърът на Ямбол е пълен с полиция, много граждани седят пред болницата в търсене на информация за свои близки.

На този етап се разпространява само един списък с лично и фамилно име, който се допълва и се предоставя само на близки и роднини на пострадали.