Българската асоциация на кабелните и комуникационните оператори (БАККО) подкрепя мерките, предприети от държавата, за пресичане на порочни практики, свързани с нарушения на авторското право. Toва пишат в позицията си до медиите от асоциацията.

Те подчертават, че като браншова асоциация, която обединява платформени оператори, с пазарен дял над 65%, БАККО изразява позицията, че мерките предприети от държавата и органите на реда са важна крачка към нормализиране на пазара на платена ТВ, на който има около 30% сив сектор.

Операторите изтъкват, че трябва да се сложи край на безпрецедентните практики на кражба на съдържание и укриване на броя на абонатите, които обезсмислят усилията на всички оператори, които искат да работят в условията на нормален конкурентен пазар.

Кабелното пиратство носи вреда на телевизиите и хазната според шефа на АБРО

Кабелното пиратство носи вреда на телевизиите и хазната според шефа на АБРО

Анна Танова отрече твърденията, че се цели унищожаване на малкия и средния бизнес

Те считат, че последиците от тези практики създават конкурентни предимства за нарушителите и нанасят значителни вреди на пазара на разпространение на платена телевизия.

Във връзка с изразени мнения относно "по-опасни видове пиратство" , от организацията са на мнение, че няма "по-добро" и "по-лошо" пиратство, както няма големи, малки и средни оператори, а само такива, които работят на светло и други, които работят в нарушение на закона.

От БАККО уверяват, че продължават да работят за конкурентен пазар, в условията на който членовете им да предоставят качествени услуги на своите абонати.

Кабелни оператори плашат със съда в Страсбург след акцията на ГДБОП

Кабелни оператори плашат със съда в Страсбург след акцията на ГДБОП

ГДБОП нарушили основни човешки права като правото на достъп по информация

Припомняме, че по-рано днес шефът на на Асоциацията на българските радио-и телевизионни оператори (АБРО) Анна Танова, заяви, че кабелното пиратство нови вреда на телевизиите и хазната. Тя бе категорична, че не се цели унищожаване на малкия и средния бизнес. 

На 13 юни ГДБОП влезе в офиси на кабелния оператор "Кабел Сат Запад" в Кюстендил, Дупница, Благоевград и Гоце Делчев.

Вследствие на акцията голяма част от жителите на Гоце Делчев останаха без телевизия и интернет, което предизвика протест в града. Такива недоволства имаше и в други градове по страната.

По думите на адвокатът Емил Василев зад операцията на маскираните стоят корпоративни интереси.

ГДБОП щурмува офиси на кабелни телевизии в цялата страна
Обновена

ГДБОП щурмува офиси на кабелни телевизии в цялата страна

Акцията е срещу кабелното пиратство

Вътрешният министър Младен Маринвов заяви от НС, че интелектуалното пиратство за България е сериозен проблем, с който МВР ще се бори занапред.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пък посочи, че 700 000 потребители на телекомуникационни оператори са в сивия сектор. Общо 60 телевизионни български и чужди програми на пет кабелни оператори били разпространявани в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

МВР на война срещу интелектуалното пиратство в България

МВР на война срещу интелектуалното пиратство в България

Не МВР, а операторът бил виновен, че хората нямат телевизия и интернет