"В случая не е имало закъснение относно лечението на детето". Това заяви пред Нова телевизия майката на починалото 6-годишно момиченце в болница ИСУЛ преди няколко дни Надя Мирчева.

Тя допълни, че лекарите са направили всичко възможно за нея.

Майката е получила писмо, в което се напомня, че трябва да плати сметката за лечението й. "Дължа ги от дарителската сметка", обясни тя.

Според нея трябва да има промяна в регламентацията на лечението на деца в такава ситуация, а родителите им да бъдат до тях в болницата.

Теодора Арменкова от сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" обяснява, че по закон майката лично трябва да подава документи за лечението на детето си или с нотариално заверено пълномощно.

Майки на такива деца настояват за среща със здравния министър Кирил Ананиев.

В спешен порядък променят наредби след смъртта на 6-годишната Мими

В спешен порядък променят наредби след смъртта на 6-годишната Мими

Родители се оплаквали от получена противоречи информация

Припомняме, че вчера стана ясно, че започва промяна на наредби заради смъртта на момиченцето.  

На 19 юни, след като бе оповестено, че 2 месеца НЗОК бави лекарства за онкоболното дете, 6-годишната Мими почина.За проблеми след преминаването на Фонда за лечение на деца към НЗОК съобщиха от пациентски организации "Заедно с теб", като те поставят под съмнение капацитета на Здравната каса да работи като Фонда за лечение на деца.

Директорът на Здравната каса обяснява казуса с лекарствата за Мими

Директорът на Здравната каса обяснява казуса с лекарствата за Мими

В здравната комисия привикаха д-р Дечо Дечев

Детето е било болно от левкемия и се лекувало в столичната болница "Исул", впоследствие детето починало. Последна взаимна размяна на обвинения между НЗОК и болница "Исул" за това кой е виновен за протакането на лечението. В позицията си до медиите от здравната каса заявиха, че унивеситетската болница "Царица Йоанна - ИСУЛ" е забавила документите на 6-годишната Мария. От ИСУЛ пък изпратиха позиция до медиите, в коятоопровергават НЗОК за забавените документи.

Фондът за лечение на деца от отделна структура премина към Здравната касаот април месец тази година.

ИСУЛ опровергава Здравната каса по случая Мими и има документи

ИСУЛ опровергава Здравната каса по случая Мими и има документи

Предлагат среща с НЗОК за изясняване на проблема