Първата площадка за свободна разходка на кучета отвори врати в центъра на София.
Княжеската градина стана дом на първата по рода си обособена зона за свободно разхождане на кучета, спонсорирана от Pedigree.

Независимо от дъждовното време на новата тренировъчна площадка, която е разположена в близост до националния стадион „Васил Левски", на ъгъла на ул. „Ген. Гурко" и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви, се събраха повече от стотина граждани и техните любимци.

Тя ще служи изцяло на кучетата, под мотото „В името на кучето", а достъпът до нея ще е свободен денонощно за всички кучета и техните собственици, които искат да разходят свободно любимците си или да ги обучават.

За да демонстрират възможностите за дресиране на четириногите на площадката, специално за откриването й се включиха тренери и техните възпитаници от „Аджилити Клуб Булгария", един от най-добрите клубове за тренировка на кучета в София, както и училище за кучета „Послушен".

Те демонстрираха на всички присъстващи как биха могли да използват специално проектираните съоръжения за обучения, които са монтирани в два отделни сектора на зоната - за кучета от дребни породи за кучета от средни и едри породи.