Малко след 19,30 часа, при засилена полицейска охрана, Господин Господинов, шофьорът на автобуса, предизвикал днешната катастрофа край Ямбол, бе докаран с линейка в „Пирогов".

По-рано днес пък бе разпространена информацията, че автобусът убиец въобще не е минавал технически преглед, като това е станало фиктивно
Още...

Установено е наличие на 0.29 промила алкохол в кръвта на 60-годишният водач на автобуса, съобщава междувременно БНР.
Припомняме, допустимият алкохол в кръвта е 0,5 промила.

Все още не е ясно от кръвната проба дали става въпрос за приет днес алкохол или за остатъчен ефект от снощна консумация.

Също в Пирогов е приета и друга пострадала - жена на 52 години. Те, заедно с другите двама тежко пострадали бяха докарани с ескорт линейки от Ямбол.

Шофьорът и жената ще бъдат настанени в неврохирургията, обясни доктор Антоний Филипов, хирург в „Пирогов".
Филипов благодари на лекарите от болницата в Ямбол, които, по думите му, са се справили превъзходно.

Всички постарала са ескортирани до столичните болници с полицейски кортеж.

Шофьорът на автобуса, както и жената са с черепно мозъчни травми. Те са докарани в „Пирогов", защото в Ямбол са имали проблем със скенера, каза още Антоний Филипов. И двамата са контактни и адекватни, допълни лекарят.

„Пациентите са в стабилно състояние, в съзнание са, ще направим преглед със скенер и допълнителни изследвания, заяви от своя страна неврохирургът Георги Юруков. Той не може да потвърди дали в кръвта на шофьора е имало алкохол.

Човекът е уплашен", обясни Юруков психическото състояние, в което е постъпил шофьорът. Толкова е бил притеснен, че дори не е можел да говори и да обясни случилото се.

Полицаи не позволиха на журналисти да се приближат към шофьора на входа на болницата, докато санитари и лекари го приемаха.