Всички дейности и полети на Турските Авиолинии (Turkish Airlines) остават незасегнати от ситуацията и ще продължат да оперират без промяна.

Това се казва в съобщение на националния превозвач на Турция във връзка с опита за преврат миналата седмица и последиците от него.

Според компанията обявеното от президента Реджеп Ердоган извънредно положение, което ще продължи 3 месеца, ще позволи на Турция да вземе всички необходими предпазни мерки.

Държавните и правителствени власти също потвърждават, че извънредното положение е предпазна мярка, защитаваща страната от възможни заплахи и тя ще позволи запазването на всички демократични права и продължението на спазването на основните права и свободи на населението, допълва се в съобщението.

Националният превозвач на Република Турция – Турски Авиолинии (Turkish Airlines), заедно с всички смели и почтени турски граждани, обединени в техните неимоверни усилия, взеха важна роля в потушаването на жестокия противозаконен опит за преврат във вечерта на 15 юли 2016 г., се пояснява още в съобщението, като се допълва, че компанията извършва полети до най-много държави, в сравнение с всяка друга авиокомпания, общо 290 дестинации, в 116 страни по света.

Турските Авиолинии както до сега, така и за напред, ще продължат да правят света по-близък до своите пътници с изключително  високото качество на своите полетите, заключават от превозвача.