Шампионът Лудогорец загуби гостуването си на Локомотив (Пд) в едно от дербитата на 18-ия кръг в efbet Лига.

Двубоят между двата тима приключи при резултат 3:2 за "смърфовете".

Снимка 519600

Източник: LAP.bg

През първото полувреме домакините постигнаха истински подвиг, като успяха да запишат драматичен обрат, след като губеха с 0:1. Те стигнаха до две попадения в рамките на само две игрови минути - между 41-ата и 43-ата минута.

Снимка 519597

Източник: LAP.bg

Капитанът на пловдивчани Димитър Илиев вкара един от претендентите за Гол на сезона, разписвайки се за 2:1. Кешеру изравни от дузпа, но след това Салинас възстанови преднината на тима си и връчи трите точки на "черно-белите".

Сблъсъкът на "Лаута" бе и първият сериозен тест за новия наставник на "орлите" Валдас Дамбраускас. Литовецът стартира кариерата си в шампионата с 6:0 над Етър, но срещу "смърфовете" винаги е трудно.

Снимка 519596

Източник: LAP.bg

Пловдвивчани имат традицията да играят много силно срещу хегемона, като през изминалото лято го победиха и във финала за Суперкупата на България. Днес също изявите им бяха на висота.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Локомотив (Пд) - Лудогорец 3:2, гол на Салинас
на живо

Локомотив (Пд) - Лудогорец 3:2, гол на Салинас

"Смърфовете" няма да се дадат без бой на "орлите"

Първото полувреме започна с лек натиск на домакините. Те се опитаха да се настанят трайно в полето на съперника си.

Атаките им обаче приключваха далеч преди наказателното поле на разградчани.

Резултатът беше открит, противно на показаното на игрището до този момент, от гостите. Кирил Десподов нахлу в пеналта на пловдивчани и центрира като по конец към навлизащия на скорост Анисе, който без проблеми порази опразнената врата и даде преднина на отбора си.

Снимка 519592

Източник: LAP.bg

В средата на полувремето Локомотив опита нов щурм, но защитниците на "орлите" вършеха отлично работата си и на няколко пъти не позволиха Илиев и Минчев да стигнат до чиста голова позиция.

И когато по всичко изглеждаше, че нови голове преди паузата няма да бъда изненадани, настъпи голямата изненада в срещата.

В рамките на само две игрови минути - между 41-ата и 43-ата - домакините стигнаха до пълния обрат.

Снимка 519593

Източник: LAP.bg

Салинас асистира на Момчил Цветанов за изравнителен гол в полза на "смърфовете", но след това дойде и най-красивият момент в мача.

Димитър Илиев получи пас на границата на наказателното поле и "копна" топката от доста далечно разстояние, прехвърляйки технично Ренан за пълния обрат в срещата.

При този резултат дойде и почивката.

В 53-ата минута Гомис извърши нарушение в наказателното поле и Волен Чинков посочи бялата точка. Зад топката застана Кешеру, който прати вратаря в ответния ъгъл, изравнявайки резултата.

Крайното 3:2 бе оформено след не особено убедителна намеса на Ренан, който не се справи добре с отразяването на изстрел на Малембана от свободен удар, топката попадна у Салинас, който от много близка дистанция я прати между краката на стража за 3:2.

Нова промяна в резултата нямаше и така пловдивчани събират 37 точки в актива си, с които изпреварват ЦСКА на второто място в класирането, преди срещата на "червените" от текущия кръг. 

В досегашните 27 мача между тези отбори в елита, "орлите" имат 16 победи, при 6 равенства и 5 загуби.

През есента "зелените" спечелиха срещата с пловдивчани на "Хювефарма Арена" с 3:1. Днес те нямаха подобен късмет.

Снимка 519594

Източник: LAP.bg