Отборите на Локомотив (София) и Пирин откриват седмия кръг от програмата на efbet Лига. Двата тима се изправят един срещу друг от 20:30 часа на националния стадион "Васил Левски". Точките липсват в актива на новаците, което прави битката им още по-интригуваща.

Това ще бъде първи мач между двата тима в елита от повече от 10 години насам. За последно те се срещнаха на 11 април 2011 година, като мачът отново бе на националния стадион, а "железничарите" спечелиха с 2:0.

Локомотив (София) подписа с французин

Локомотив (София) подписа с французин

"Железничарите" се подсилиха с крилото Виржил Пинсон

При домакините няма особени кадрови проблеми и Иван Колев може да заложи на най-доброто, което има под ръка. Очаква се той да пусне на терена Любенов на вратата и пред него Рапосо, Крачунов, Петков и Орачев в защита. Кацаров и Самарджиев ще са опорните полузащитници, а Алексанндров и Лолала ще действат по крилата. В атака ще започне Димитров, а зад гърба му Октавио.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА!

В Пирин имат двама основни играчи, които отпадат за днешния мач. Това са контузеният Никлай Бодуров и наказаният Станислав Манолев. Така Уорън Фийни се очаква да изведе на вратата Петров и пред него в отбрана Ферари, Дюлгеров, Николов и Занев. Дяков и Станоев ще са дефанзивните халфове, а Бенгюзов ще бъде в ролята на плеймейкър. Карачанаков и Брахими ще оперират по крилата, а атаката ще води Костов.

Досега в историята двата тима са се срещали 52 пъти в елита, като предимството е за Локо с 24 победи, 14 равенства и 14 загуби при голова разлика 76:48.

Пирин продължава да бъде без Николай Бодуров

Пирин продължава да бъде без Николай Бодуров

Манолев също е аут

Главен съдия на срещата е Георги Давидов, с помощници Георги Стамболджиев и Светослав Енчев. С ВАР ще се занимават Иво Андреев и Красимир Миланов, а делегат на БФС е Пламен Манолов.