Отборът на Славия продължава с игровия си възход под ръководството на завърналия се Златимир Загорчич. "Белите" се добраха до изключително ценни три точки при домакинството им на последния Етър. Най-старият столичен клуб имаше тотално превъзходство над "болярите", но стигна едва до минимален успех (1:0) след гол от дузпа на Тони Тасев. Наказателният удар бе отсъден след намеса на ВАР.

Славистите можеха и да не треперят до последния съдийски сигнал, ако по време на мача не пропуснаха дузина положения пред вратата на перфектния в понеделнишкия следобед - Мартин Величков.

Триумфът изкачи Славия до 13-ото място във временното класиране с 14 точки. Етър категорично е последен с 8.

Снимка 640836

Източник: startphoto.bg

Като за домакинство на последния в efbet Лига, отборът на Славия очаквано беше идея по-активен в офанзивен план. Началото на "белите" не беше кой знае колко впечатляващо, като няколко безплодни центрирания не донесоха проблеми за добре организираната защита на "болярите".

Тони Тасев надцени възможностите си при изпълнение на фаул, като от сериозна дистанция прати кълбото високо над горната греда на Величков в седмата минута.

Славия - Етър 1:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Славия - Етър 1:0 (Развой на срещата по минути)

Единственият гол вкара Тони Тасев

Неприятен момент сполетя щаба на гостите, след като в 16-ата минута панамецът Моран получи контузия и се наложи да бъде заменен принудително. Така без време дебюта си с екипа на "виолетовите" направи Осама Алу.

Снимка 640856

Източник: startphoto.bg

Славия неочаквано поведе в резултата с настъпването на 18-ата минута. Спокойствието на "Александър Шаламанов" беше преустановено със сигнал от ВАР-буса, който посъветва съдията Станимир Тренчев да прегледа ситуация на онфийлд ревю. На нея реферът явно видя, че при корнер малко преди това, Георги Александров бе задържал Виктор Генев и това означаваше само едно - дузпа за "белите". С отговорната задача се нагърби Тони Тасев, който преодоля Величков за 1:0.

Селекцията на Златомир Загорчич бързо можеше да удвои своята преднина след само още няколко атаки. Пресата на столичани даде ефект и Емил Стоев пресече подаване, след което комбинира моментално с намиращия се на голова позиция Галин Иванов. Капитанът на домакините обаче не успя да зарадва своите, шутирайки в напречната греда.

Етър даде признаци на живот едва пет минути преди сигнала за пауза. Ертан Томбак проспа включване през центъра на Осама Алу, който получи пас от колега около дузпата и с лек удар по земя без малко не порази вратата на "замръзналия" в този миг Светослав Вуцов

Втората част започна с това, че Осама Алу центрира опасно от фаул в 53-ата минута, но Светослав Вуцов следеше внимателно развоя на ситуацията и улови сигурно.

Снимка 640853

Източник: startphoto.bg

Ертан Томбак прояви нотка на нестандартност, след като сюрпризира всички на "Александър Шаламанов" с изстрел от дистанция и локация, от която принципно се центрира. Вратарят на Етър определено беше изненадан, но все пак се намеси решително.

Изпитанията за "болярите" не приключиха, а вратарят им трябваше да отразява и коварен удар на Галин Иванов. След реакцията на Величков нямаше и футболист в "бяло", който да сътвори головата добавка.

Вратарят на Етър - Мартин Величков, правеше всичко по силите си, че да могат "виолетовите" да имат шанс за нещо повече в днешния мач. В 68-ата минута той отново направи страхотно спасяване, като този път с намесата си отчая останалия очи в очи срещу него Емил Стоев.

Снимка 640852

Източник: startphoto.bg

Славия продължаваше да пропилява ситуации с лека ръка. В 73-ата Тони Тасев реши да комбинира с намиращия се на далечна греда Емил Стоев. Пасът му елиминира стража на гостите, но в решителния миг на шпагат се хвърли капитанът Мариян Иванов.

До края славистите сами можеха да си вгорчат живота като разсеяният Светльо Вуцов беше на прага на кошмарна грешка, но в крайна сметка направи така, че първоначалната му неточност да няма фатална последица за хората на Загорчич.

Снимка 640831

Източник: startphoto.bg

В следващия кръг ситуацията на Етър няма да става по-лека, а напротив - двубой срещу Лудогорец. Славия продължава с домакинските мачове - този път в квартал "Овча купел" пристига Ботев (Враца).

Ботев (Враца) - Локомотив (София) 0:2 в мач от efbet Лига

Локо (София) надигна глава след ключов успех във Враца

Кардосо и Иванов зарадваха "железничарите"