Днес, от 17:15 часа, на Националния стадион "Васил Левски" започва Вечно дерби номер 148, противопоставящо грандовете на българския футбол Левски и ЦСКА.

Аванс в Мач №1 на България имат "сините", които спечелиха последните два сблъсъка с по 1:0 с автоголове на Черниаускас и Перейра. Те са ликували общо 55 пъти, "армейците" са го правили 53 пъти, равенствата са 39, а головата разлика е 206-201 в полза на тима от Борисовата градина.

Снимка 408606

Източник: LAP.bg

Преди година и двата тима имаха за какво да играят и бяха в битката за трофей - "червените", както и сега, имаха шанс за дубъл, а "сините" се надяваха да спечелят Купата на България. Двата тима се срещнаха в битка за нея и Левски ликува след двата полуфинални сблъсъка. А "армейците" останаха с празни ръце, след като загубиха и спора за първото място с Лудогорец. Тази пролет тимът от "Герена" ще опита отново да издърпа единия стол на вечния си съперник. Само за толкова стигат силите на възпитаниците на Георги Дерменджиев към момента. ЦСКА пък е надъхан до краен предел.

Ако в Левски се събудят, ЦСКА може да стане шампион

Ако на "Герена" се събудят, ЦСКА може да стане шампион

Феновете искаха конкуренция и я получиха!

"Армейците" влизат в дербито с някои кадрови проблеми и въпросителни. Аут е Бикел заради наказание. А за участието на Тиаго ще се решава в последния момент. Дори и да започне обаче, той едва ли ще има сили за 90 минути. Португалецът беше на процедури при сръбската лечителка Мариана през седмицата и макар да не е в оптимална кондиция, може да запише поне полувреме. 

Любослав Пенев: Има отбори от Топ 6, които са съюзени и играят срещу ЦСКА! Защо се правите на разсеяни?

Любослав Пенев: Има отбори от Топ 6, които са съюзени и играят срещу ЦСКА! Защо се правите на разсеяни?

"Влизаме в мача с Левски като основен конкурент за титлата"

Освен с всичко друго, червените ще трябва да се справят и с натрупалата им се умора - през пролетта изиграха два мача повече от противника си - четвъртфинал и първи полуфинал за купата. Но в такива двубои желанието за победа надделява над всякакви останали фактори.

Левски ще влезе в дуела като по-свежия отбор. Треньорът Дерменджиев няма да може да разчита на наказания Иван Горанов. Левият бек ще бъде заменен от французина Луи Нганиони.

ЦСКА срещу Левски - класиката на родния футбол отново е тук. Двата гранда отново ще приковат към себе си за два часа вниманието на огромна част от футболната общественост. Вярно, няма да е в директен сблъсък за титлата. Но това не намалява от заряда. При успех ЦСКА ще продължи да мечтае за дубъл. А самочувствието му ще е достатъчно напомпано, за да елиминира Ботев в сряда. Левски в края на сезона ще е отново с празна витрина, но пък торбичката му може да е пълна с победи над "армейците", което за феновете им все пак ще е нещо.

Блокират центъра на София заради ЦСКА - Левски

Блокират центъра на София заради ЦСКА - Левски

Засилено полицейско присъствие в столицата