Барабанисти поведоха 75-ият протест срещу правителството на Пламен Орешарски в столицата.

Не повече от 200 недоволни граждани блокираха движението по булевардите „Дондуков" и „Цар Освободител" в района на площад „Независимост" в знак на протест срещу управлението на кабинета на Пламен Орешарски.

И днес протестиращите „оцветяват протеста", развявайки български знамена. Мощни освирквания придружават протеста, като в района около сградата на Министерски съвет има засилено полицейско присъствие. Недоволните се разпростряха и около фонтана пред сградата на президентството.

Сред плакатите, които могат да се видят, най-колоритни са: „България каза: Орешарски, върви си", „Комунисти от 9-ти септември 1944 година, ограбвате България! Спрете червените мафиоти" и „Не освинвайте държавата ни".

На протеста освен хора на всякаква възраст, в това число деца, се забелязват и домашни любимци.

Малко след 20:00 часа, водено от полицейски патрул, шествието се насочи към сградата на Народното събрание.

Около 20:30 ч. демонстрантите стигнаха до пл. „Народно събрание",, където ги очакваше друга група протестиращи.

По-късно агенция „Фокус"  съобщи, че е възникнал конфликт между двама от демонстрантите.
Единият от тях е изразявал недоволството си, удряйки по барабан. Той се е приближил до една от шатрите, като е започнал да удря по-шумно барабана. Един от намиращите се под шатрата протестиращи и излязъл и го е ударил.
В последвалото сбиване между двамата са се намесили и други протестиращи. Те са обвинили барабаниста, че е поставено лице на Мая Манолова.
Полицията веднага се е намесила и е прекратила  сбиването.

Протестът е продължил спокойно с продължаващи скандирания „Оставка" и „Червени боклуци".