Когато една партия започва да губи политическа почва под краката си, започва да говори несвързани безсмислени неща. Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред БТВ.

Само за два месеца ГЕРБ губят електорат от 15-20 депутати от бъдещия парламент и не се интересувам какво са казали представители на ГЕРБ. Когато някои започва да губи, отклонява общественото внимание от деня, уточни силовият вицепремиер.

Днес има по-малко започнати досъдебни разследвания, отчете Рашков, а причината е активната дейност на полицията в последните 10 дни. На пръсти се броят на едната ръка случаите, които могат да бъдат коментирани, доволен е силовият министър. Той даде пример с изборни нарушения в Карнобат, в столичния квартал "Дружба", в Монтана. Бих казал, че нямаме много случаи на изборни нарушения, изтъкна Рашков.

Бабикян: Това е най-значимата загуба на ГЕРБ

Бабикян: Това е най-значимата загуба на ГЕРБ

България има нужда от управление, защото сме в прекалено дълбока дупка

Той посочи, че не може в момента да изложи данни кои партии купуват гласове. Бойко Рашков бе категоричен, че в периода от 1 юли до ден днешен в резултат на полицейска операция другата престъпност е на нула. Той увери, че ще подаде сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев. "Аз не хвърлям думите си като ГЕРБ на вятъра", заяде се Рашков.