За Ямбол отпътуваха и екип хирурзи от „Пирогов". Той е изпратен по разпореждане на министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев.

Те ще се включат на място в оказване на медицинска помощ на пострадалите при тежката  катастрофа, при която загинаха 16 души, а 15 са ранени.

Здравният министър прекрати участието си в заседанието на Министерския съвет и по решение на кабинета спешно замина за Ямбол.

Той поддържа постоянна връзка с болницата в Ямбол, където са настанени пострадалите от инцидента с обърналия се автобус. Засега няма нужда от осигуряване на допълнителни количества кръв за пострадалите.

Министърът на здравеопазването заяви, че ще бъде осигурено всичко необходимо за лечението на пострадалите.

Пострадалите при инцидента са настанени в областната болница в Ямбол.

Два реанимобила от ВМА и два от ЦСМП - София с медицински специалисти също отпътуваха за Ямбол, за да консултират на място ранените и в случай на необходимост да транспортират най-тежко пострадалите в „Пирогов" и ВМА.

От  болница „Лозенец" също е изпратен екип специалисти. В първите минути след инцидента на пострадалите е оказана първа помощ на място от екипи на Спешна медицинска помощ-Ямбол, които са били на събора.

До 10 минути на местопроизшествието са пристигнали медицински екипи от цялата Ямболска област.