Парламентарната група на ГЕРБ/СДС ще гласува "против" проектокабинета на "Продължаваме промяната", когато бъде внесен в Народното събрание. Ние няма да подкрепим ляво-либерално правителство на четирите партии, които ще сформират мнозинство в Народното събрание.

Около това мнение се обединиха председателят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова и зам.-председателите на партията Томислав Дончев и Даниел Митов след проведените консултации при президента за съставяне на правителство.

Каква е политическата логика опозицията да подкрепи проектокабинета на ПП? Това веднага те прави управляващ, простете! Каква е политическата логика - няма политическа логика в това, възмути се на въпросите Томислав Дончев.

Той посочи, че времето на приказките свършило, след това идва време за работа, а после ще дойде времето и за отговорността. Кой ще носи отговорност за всички действия на правителството, запита Дончев.

Десислава Атанасова се надява на нов стил във втория мандат на Радев

Десислава Атанасова се надява на нов стил във втория мандат на Радев

Румен Радев призова ГЕРБ/СДС да приемат мъдро промяната

"Понеже според анонсите новото правителство е facelift на служебното, ние ще го държим отговорен наред с всички партии, които участват и подкрепят правителството. Човешката личност, понякога и групи от хора под въздействието на силна страст и превъзбуда губят връзка с реалността", изтъкна Дончев.

За това какъв законопроект на ПП биха подкрепили от ГЕРБ/СДС, Дончев уточни, че не е въпросът какъв, а с какво съдържание. Томислав Дончев подкрепя комплексната съдебна реформа, но тъжното е, че съдебна реформа е идеологемd. Дончев много би се радвал да има в парламента консенсусно предложение за съдебна реформа, което може би да бъде подкрепено. Иван Гешев не се избира от парламента и не може да бъде сменен от парламента, каза още той.

Всяко добро направено предложение, направено от ПП и новото мнозинство в Народното събрание, може да бъде подкрепено от ГЕРБ/СДС.

ПП няма да бави мандата и ден: „Очаквайте съвсем скоро“

ПП няма да бави мандата и ден: „Очаквайте съвсем скоро“

Кирил Петков очаква четири вицепремиера и две нови министерства

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов очаква да види каква е президентската квота в проектокабинета на ПП. Заявките за управление в момента са, че видите ли новата коалиция щяла да промени реалността. Новата коалиция променя реалността всеки ден, включително и за самите себе си. До вчера щяло да има коалиционно споразумение, вчера от ГЕРБ/СДС разбрали, че няма да има коалиционно споразумение. Не е много ясна каква щяла да е структурата на кабинета.

"Когато стане ясен персоналният състав на правителството, тогава ще разберем каква е президентската квота, но очевидно такава ще има. Тази коалиция няма да е четворна, а ще е петорна", изтъкна Митов.

ГЕРБ/СДС не се притесняват от Бойко Рашков, дори и остане министър на вътрешните работи в правителството на ПП. Даниел Митов не вижда условия в момента националният интерес на България да бъде запазен.

анкета

Колко ще изкара това Народно събрание

Виж резултати

Три месеца 21.3%

Година 22.1%

Две години 9.1%

Пълен мандат 41.1%

Избори до дупка 6.4%

Десислава Атанасова повтори тезата си за конструктивната, знаеща и можеща опозиция, която ще бъдат в 47-то Народно събрание, която поясни, че критиката също е форма на помощ към новата власт. ГЕРБ/СДС длъжни да бъдат силна, знаеща и изискваща опозиция. Атанасова отново потвърди, че добрите оценки, които се дават на служебното правителство са прибързани и не се доближават до неговата оптимистична оценка. Тя е притеснена от няколко акцента от последните действия на служебния кабинет - посегателство срещу медия, визирайки в. "Труд". Репресиите през последните месеци били очевадни и ГЕРБ държи, ако има нарушения на изборния процес, да бъдат доказани в съда.

ГЕРБ/СДС ще осветява и ще посочва грешките на редовното правителство. Ако редовното правителство поиска съвет от нас, ще му го дадем, каза още Атанасова.