"Не е нито грях, нито порок да е някои непознат." Toва заяви депутатът от ИСБНИ Мария Капон по повод номинацията на Пламен Николов за премиер на ИТН.

По думите ѝ кандидатът за премиер на ИТН може да се окаже добър вариант. Много по-важно е как е бил избран и кой го е избрал, коментира в студиото на БНТ Капон. По думите й страната стои в позицията някои да изпълни своите ангажименти.

В 6-8-10 точки ние имаме много събирателни позиции с ИТН и можем да имаме общи приоритети. Едно споразумение обаче не е един хвърчащ лист, а е обществен договор за ангажиментите към избирателите ни, настоя Мария Капон. Такъв договор между ИТН и ИСБНИ би дало гаранция.

Мария Капон отбеляза, че приоритетите в споразумението трябва да бъдат фиксирани, включително и след това кой ще изпълнява споразумението. 

Мафията така управлява - най-добрите намерения водят до ада. Тя запита какво означава мъжката дума? Мъжката дума не е достатъчна, категорична бе Капон.

ИТН трябва да проявят целия разум, цялата отговорност, а ние цялото спокойствие, настоя Капон.

Тя също потвърди, че по време на срещите с ИТН е било обсъждано името на Петър Илиев за кандидат за премиер на партията на Слави Трифонов. Ние сме горе-долу на една гара с ДБ и всяко съмнение, което имаме за задкулисна игра, трябва да бъде разсеяно. Никой не може да ни плаши с избори, подчерта Капон.

Тя посочи, че червените линии за ИСБНИ са ГЕРБ и ДПС. Никой не може с анонимност да ни представя с един пакет и един лист проектокабинетът, каза Капон. Ние не знаем какво има в чувала в ИТН, защото може да ни сервират друг човек за премиер, посочи тя.

Ние няма да влезем като параван, нито като колаборация, ако имаме каквито и да е съмнения за това кои стоят зад приоритетите на бъдещото правителство.

Мария Капон вярва, че Слави Трифонов иска да остави следа в политиката и именно той е гарантът какво ще бъде правителството.

Бабикян: Имаме почти пълно съвпадение с ИТН, но подкрепата зависи от лицата в кабинета

Бабикян: Имаме почти пълно съвпадение с ИТН, но подкрепата зависи от лицата в кабинета

ИТН смущаващо представят лица и да, не Николов, а Петър Илиев е името, което е обсъждано