Пет проекта за почистване на нерегламентирани сметища и озеленяване в общини с преобладаващо ромско население получават по 10 000 лева, съобщиха от пресцентърът на Министерството на околната среда и водите.

Общините Разлог, Бойчиновци, район Връбница - София, Белослав, Айтос са сред наградените в конкурса на министерството "Най-икономичен проект за почистване на терените на нерегламентираните сметища, образувани на териториите на населените места и тяхното озеленяване - есен 2002".

В конкурса участваха неправителствени организации, като се проведе в два раздела - първият - между неправителствените организации, а вторият - между училища и извънучилищни звена.

Още десет проекта на общини бяха одобрени от МОСВ и те също ще получат по 10 000 лева. Това са общините Пордим, Силистра, Лозница, Волуяк, Баните, Бяла, Търговище, район Овча купел в София, Твърдица, Кирково.

Конкурсите бяха в рамките на националната кампания "За чиста околна среда".

Седемнадесет са проектите, постъпили в МОСВ от неправителствени организации. Десет от тях ще бъдат финансирани с по 2000 лева. По 2000 лева получават и проектите на десет училища.