Ако не се реализира четвърти мандат на Борисов, ще се стигне до служебен кабинет на Радев, каза политологът Георги Киряков. Няма ситуация, в която ГЕРБ да е първа политическа сила и Бойко Борисов да не е премиер, добави той в отговор на въпрос за възможен служебен кабинет, съобщи 24 часа.

Интересното предстои, всичко е в ръцете на политиците и очакванията към тях тепърва ще нарастват. Ако има нещо което избирателите не очакват, това е политическа криза, добави той.

ГЕРБ повежда с 8% на БСП, Слави Трифонов е трети
Обновена

ГЕРБ повежда с 8% на БСП, Слави Трифонов е трети

7 партии влизат в парламента, никоя не може да достигне мнозинство

Изненадата е Слави Трифонов, отбеляза политологът Мария Пиргова. Вероятно той ще бъде решаващата фигура какво правителство ще има, разделяме се с модела "Борисов", допълни тя. Не смятам, че ще има служебен кабинет, по-скоро експертно правителство, добави още Пиргова. Още утре ще видим колко нараства ролята на президента, каза още Пиргова.

Президентът ще влезе в ролята си на човек, който се кандидатира за втори мандат и сега понеже ролята му ще бъде най-силна, няма как това да не се отрази, допълни още Киряков. Ако партиите успят да съставят правителство, не виждам къде е ролята на президента, контрира Георги Харизанов.

Избираме 45-и парламент - 39.9% избирателна активност към 17 ч. отчете ЦИК
на живо

Избираме 45-и парламент - 39.9% избирателна активност към 17 ч. отчете ЦИК

Секциите, в които ще гласуваме са 11 983, като в 9398 от тях ще можем да заявим вота си машинно