След малко ИТН ще потвърдим, че няма да подкрепим вашия мандат. Това обяви от трибуната на парламента председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов в отговор на изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова. Вече два часа депутатите спорят дали да актуализират в бързи срокове и на извънредни заседания бюджета на държавата.

ИТН от уважение все пак ще се отзоват на поканата за среща, но и защото държат да кажат решението си лично и очи в очи, стана ясно от думите на зам.-председателя на ИТН.

Той обвини Нинова, че "се опитва да спасява Бюрото на Иван Гешев, както и НСО, което да варди Цвета Караянчева и Бойко Борисов, и ще спаси да не се закрие спецсъда и прокуратурата". "Всичко друго е лицемерно плямпане", отсече Тошко Йорданов.

БСП предлага депутатите бързо и извънредно да работят за актуализацията на бюджета

БСП предлага депутатите бързо и извънредно да работят за актуализацията на бюджета

БСП предлага извънредни заседания в събота, 4 септември, и вторник, 7 септември

Нинова отговори, че по настояване на БСП е викан главният прокурор в парламента.

Йорданов отправи още едно обвинение към Нинова - обвини я в лъжа за изказването й, че не е ходила по кабинети, офиси и срещи с политически лидери, тъй като той лично присъствал на такава среща преди години. На това лидерът на БСП отговори, че няма как да се внуши политическо задкулисие заради нейно участие в Шоуто на Слави преди 10 г, когато е била политически обвързана и активна.

"Говоря за политически решения, за разговори за съдбата на България, а не за телевизионно предаване", каза Нинова.