Винаги, когато има такива арести по такъв бляскав начин, показва, че има нещо нагласено. Това каза пред Нова телевизия адвокат Людмил Рангелов. И двете страни имат определени слабости. Слабостите на МВР са коментирани многократно. Прокуратурата в конкрентия случай, проявява един стандарт, различен от други случаи.

Информацията професионално погледнато, не е достатъчна за повдигане на обвинения. В Много други случаи същата прокуратура спокойно повдига обвинения, постановява арест за 72 часа и след това иска постоянен арест. Двойният стандарт личи, каза Рангелов.

СГП: Повдигане на обвинение на Борисов би било закононарушение

СГП: Повдигане на обвинение на Борисов би било закононарушение

Ако съберат доказателства, може да размислим

При разследване за неотложност трябва да има по-бърза комуникация с прокуратурата.

Не е изключен последващ арест, но вероятността това да стане, е нищожна. Не е необходимо обвинението и процеса да минават при задържане под стража.

Ако трябва да има последващ арест, нужно е обосновано обвинение, че те се крият. Не наблюдавам остра форма на реваншизъм.

При такава информация, каквато бизнесмена Васил Божков подава, да не се намери начин той да бъде разпитан лично, е немислимо, категоричен бе Рангелов.

Сега разбираме защо в Европрокуратурата има 120 сигнала. Прокуратурата работи само за злоупотреби с европейски средства.

Припомняме, на 17 март около 21 часа полицаи са претърсили дома на бившия премиер Бойко Борисов и са го арестували. Той заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара на трите правителства на ГЕРБ Севделина Арнаудова престояха 24 часа в ареста.

Според прокуратурата няма основание за повдигане на обвинение. По-късно имаше изявление и на премиера Кирил Петков и на вътрешния министър Бойко Рашков, които оспориха тезите на държавното обвинение. От МВР в отговор на прокуратурата заявиха, че са искали повдигане на обвинение и за тримата задържани.