Делото за убийството на 24-годишния Димитър Малинов край Цалапица продължава с разпити на свидетели, съобщи Нова телевизия. Обвиняемият Рангел Бизюрев пак отрича, че е нанесъл удара, причинил смъртта на младия мъж.

Като свидетел беше призован бащата на Бизюрев, който на съдебното заседание днес отказа да свидетелства срещу сина си.

Свидетели по делото са и родителите на близнаците Борислав и Валентин Динкови, сочени за помагачи на Рангел Бизюрев. Те обаче за втори път те не се явиха пред съда. Утре трябва бъдат изслушани вещите лица изготвили експертизите по делото.

Според майката на жертвата в убийството са участвали трима души. "Трима човека. Атанас (Атанас Гунчев - б. р.) е отцепката. Той отива да гледа, когато го изнасят и му товарят тялото. Имаме запис, на който отива колата на Валентин и кой е в колата, и колко души са в тази кола", заяви Атанаска Бакалова.

Липса на запис отложи делото срещу близнаците, помагали при убийството в Цалапица

Липса на запис отложи делото срещу близнаците, помагали при убийството в Цалапица

Следващото заседание е насрочено за 24 октомври

Противоречията в показанията остават и след очна ставка между Бизюрев и Гунчев. Атанас Гунчев твърди, че е видял подсъдимият да се качва в колата на близнаците и свидетелства за посоката, в те са поели. "Видял е обстоятелства, които е възприел с качването в автомобила, и в последствие - каква е посоката на тръгване и оттегляне, защото има някакви противоречия в думите на самия подсъдим", заяви Димитър Марковски. "Разминавания има и в колата с Валентин. Откъде са минали, дали той е отишъл на мястото, където е заровено тялото", смята Ивелина Николова от Цалапица.

Все още не е доказано кой е нанесъл удара, причинил смъртта на Димитър Малинов. "Рангел Бизюрев не признава удари в лицето. Той казва 4-5 удара в торса. На Митко му е счупен носът, носната преграда", заяви Атанаска Бакалова. По думите на адвоката на подсъдимия Делчо Джубелиев това ще бъде изяснено след изслушването на съдебно-медицинската експертиза. Според наблюдаващия прокурор по делото Бойка Лулчева е ясно кой е нанесъл смъртоносния удар. "Ясно е, разбира се, и лицето е предадено на съд", отсече тя.

Жители на Цалапица се събраха и днес на протест пред съда. "Нека да излезе истината, за да се успокои това село, защото напрежението е голямо. Докато не дойде краят на този процес, има напрежение в селото", коментира Гергана Павлова.

Съдът поиска уточнения от Рангел Бизюрев за убийството в Цалапица

Съдът поиска уточнения от Рангел Бизюрев за убийството в Цалапица

Съдебният процес продължава с изслушване на вещите лица по делото