Преди месец и половина Любомир Павлов предложил на Христо Грозев да "спрат да се цакат".
Това обяви самият Грозев на пресконференция, часове след като на Павлов и Огнян Донев им бяха повдигнати обвинения за пране на пари.

Въпросната среща била по инициатива на Павлов. "Той ме пресрещна на Дондуков с колата. След като седнах в едно кафене той ме последва. Когато дойде при мен ми предложи да си оправим отношенията, тъй като от случващото се всички губят", разказа Грозев и добави, че Павлов му предложил да си оттеглят взаимно сигналите.

"Не става дума за физическо оттегляне, защото няма как да стане. Те обаче сами ще се оттеглят, спрем ли да питаме институциите", било пояснението на Павлов.
На предложението да им върне парите, инвестирани в "Медийна група България" и 1-2 милиона лева отгоре, Христо Грозев репликирал: "Искаш да ни върнеш парите в замяна на загубената репутация и похабените нерви ли?"
Като отговор от Павлов обаче получил, че той не цени репутацията, тъй като отдавна я е изгубил.
Минути по-късно Грозев отказал предложението му и напуснал заведението.

Грозев допълни и че подадените от тях сигнали срещу Павлов и Донев са свързани както с използването на несъществуващи документи, така и с неясноти около капиталите, с които двамата обвиняеми са се включили в съвместното дружество.

Нашето разследване стигна до банкови заеми, чиито гаранти са били офшорки. Засякохме й финансови потоци, които датират от преди 10 години, свързани с Общинска банка и редица приватизационни сделки от времето на Стефан Софиянски, обясни още Грозев. Той допусна, че се води отделна преписка и ДАНС разследва техен сигнал за тези парични потоци назад във времето.

По думите му, в сделката с Павлов и Донев той и Карл фон Хабсбург и Даниел Руц са участвали с няколко милиона, но отказа да уточни сумата. Грозев поясни, че 60% от покупната цена са обезпечени чрез банков заем от УникредитБулбанк, а от останалите 40% той, Хабсбург и Руц са осигурили около 38-40%.

Парите бяха взети назаем от Фонд, а като гарант заложихме акциите си в една от най-големите холандски радиостанции. Произходът на парите също беше проверен и стана ясно, че той е абсолютно чист, подчерта Грозев.

Ние сме платили на 100% нашите части, дори и надплатихме много. Уговорката беше да не плащаме повече от 34% от покупната цена и да имаме съуправление в медийната група, допълни Грозев.

Той припомни, че водят няколко търговски дела срещу Павлов, който обаче умишлено ги забавял чрез процедурни хватки. Именно заради това е подаден сигнал и е образувано това наказателно производство, за да не се чакат резултатите с години.
Иначе за повдигнатите днес обвинения на двамата Грозев научил вчера от вестниците "Труд" и "24 часа." След проверка в един от регистрите на сайта на Прокуратурата пък установил, че постановлението за образуване на производството е издадено на 6 юни.