Деница Тонкева, дъщеря на ресторантьора Наско Тонкев, който беше застрелян в заведението си във Виноградец в края на август 2017 година, написа писмо до главния прокурор Сотир Цацаров. В писмото дъщерята на бизнесмена изразява безпокойството си, че разследването по случая се бави и случаят може да се потули.

"Бави се комплексната експертиза. А Лазар Влайков продължава да работи в Общинския съвет и да дава гласа си от името на всички нас. За толкова време той не е потърсил никого от семейството ми и не е показал с нищо, че съжалява за случилото се", заяви Тонкева пред Нова.

Тонкева е доволна от факта, че разследването за убийството на баща ѝ е било преместено в съда в Пловдив. Въпреки това тя се притеснява, че случаят може да се потули.

Във връзка с това от прокуратурата са посочили, че по случая вече са извършени три огледа на местопрестъплението. Разпитани са и 25 свидетели и са извършени редица експертизи. Следвало Цацаров да пита вътрешния министър Валентин Радев защо комплексната експертиза по случая е бави.

Още не знаят кой е застрелял мъжа във Виноградец

Още не знаят кой е застрелял мъжа във Виноградец

Разглеждат социалните контакти в мрежата на детето от Стрелча

Припомняме, ресторантьорът Наско Тонкев беше прострелян смъртоносно на 31 август 2017 година в собственото си заведение. Първоначалната версия беше, че изстрелът, с който беше убит Тонкев, е произведен от 6-годишно дете. В заведението на жертвата имало празненство по случай рожден ден, когато един от гостите извадил боен пистолет "Глог". Оръжието започнало да се предава от ръка на ръка и стигнало и до детето. 6-годишното дете неволно дръпнало спусъка, а куршумът улучил 47-годишния собственик на заведението Наско Тонкев.

В последствие се разбра, че пистолетът е собственост на председателя на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Той извадил пистолета по време на празненството. Влайков беше задържан по случая. По-късно той беше освободен.

Три дни след убийството на Тонкев, дъщеря му Деница се обърна към медиите. Тогава тя заяви, че замесеното в случая 6-годишно дете не е било на мястото на стрелбата. Върху детето просто се прехвърляла отговорността, а истинският извършител бил именно Лазар Влайков. Тонкева разказва, че е била на няколко метра от баща си, когато е проехтял фаталният изстрел. По думите ѝ Тонкев е убит неволно от Влайков, а не от детето. Съпругата на Тонкев също заяви, че сигурна в това, че детето е изкупителна жертва.

Дъщерята на убития във Виноградец: Не детето, а Влайков е стрелецът

Дъщерята на убития във Виноградец: Не детето, а Влайков е стрелецът

Детето дори не е било на мястото...

Имаше и информация, че непосредствено след изстрела Влайков се е обадил на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. Заради това от прокуратурата поискаха разпечатка на разговорите на Влайков от нощта на убийството, а на 4 септември главният прокурор Сотир премести разследването по случая в Окръжната прокуратура в Пловдив.

На 12 септември Окръжният съд в Пловдив потвърди Лазаров да остане под домашен арест. Срещу него беше повдигнато обвинение за това че на 31 август/1 септември 2017 г. в ресторант "Градина" във Виноградец не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвало причиняване смъртта на мъжа. Лазаров нарушил грубо законите - чл. 60 от Закона за огнестрелните оръжия, боеприпасите и пиротехническите изделия забранява носенето на огнестрелно оръжие на публични места и при употреба на алкохол и наркотични вещества. Тестът с дрегер е отчел 0.76 промила в нощта на инцидента, текстът за наркотици е бил отрицателен.

На 16 септември случаят се разрасна с друг скандал - властите задържаха сина на убития ресторантьор Димитър Тонкев за разпространение на наркотици. На 26 септември Димитър беше пуснат срещу парична гаранция от 1 000 лв.

Пуснаха под гаранция сина на убития бизнесмен от Виноградец

Пуснаха под гаранция сина на убития бизнесмен от Виноградец

Магистратите смятат, че ако е на свобода, Тонкев няма да се укрие

На 14 ноември Окръжният съд в Пазарджик промени мярката за неотклонение на Лазаров от домашен арест в парична гаранция в размер на 8 000 лв.