Трябва да вкараме пътното убийство в самия закон. За това настоя в сутрешния блок на БиТиВи експертът по пътна безопасност Настимир Ананиев.

Той е гневен по темата, защото почти нищо не се направило за пътната безопасност с цел ограничаване войната по пътищата в последните години. Само за дрога ли трябва да се прилагат тежки наказания, а за алкохол, а за превишена скорост, запита Ананиев и посочи, че мерките трябва да бъдат конкретни с чувство за справедливост. "Какъв сигнал даваме към обществото - че можеш да убиеш и да получиш минимална присъда. Ще получи ли условна присъда убиецът на Милен Цветков", запита Настимир Ананиев.

Милен Цветков загина при тежка катастрофа

Милен Цветков загина при тежка катастрофа

Починал на път за болницата...

2 млрд. лева са директните и индиректните загуби за бюджета от пътната безопасност. Трябва да бъдат увеличени наказанията за дрогираните шофьори, настоя той и предложи за шофиране с алкохол над 1.5 промила да се полага ефективна присъда.

"Не може да пиеш и да караш", категоричен е Настимир Ананиев.

Четирима са привлечените бяха задържани за смъртта на журналиста Милен Цветков - шофьорът Кристиан Николов, собственикът на автомобила и майка на Кристиан, както и двамата пътници в колата - приятелката на Кристиан - Симона и синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.