Пловдивският апелативен съд продължава разглеждането на делото по жалбата на Лазар Колев, осъден на доживотен затвор, без право на замяна за убийството на сестрите Белнейски.

Днес ще бъде изслушан свидетелят, призован от защитата на Лазар Колев. Според адвокат Димитър Марковски свидетелят Ангел Атанасов ще докаже, че показанията на Владимир Славов-Иширковеца срещу Лазар Колев са неблагонадеждни. Иширковеца е единствен свидетел по делото срещу Лазар Колев за убийството на двете сестри Белнейски.
Славов също е призован днес за евентуална очна ставка между двамата.

На миналото заседание Владимир Славов беше разпитан отново. Той потвърди показанията си, дадени пред следовател през 2009 г., за това, че Лазар Колев му е доверил в ареста, че е убил Росица и Христина Белнейски.

Припомняме, на на 10 юни 2011 г. Пазарджишкият окръжен съд наложи на Лазар Колев най-тежкото наказание. Тогава той бе признат за виновен, че на 28 януари 2006 година е изнасилил и убил в района на Пазарджик Росица Белнейска, а след това е изнасилил, блудствал и убил и сестра й Христина в местността „Грамадите" край Брацигово.
През ноемви Апелативният съд потвърди наложената от първата инстанция доживотна присъда за Колев.

Делото беше върнато на пловдивските магистрати по разпореждане на Върховния касационен съд. 

На предишното заседание съдът изгони майката на Лазар Колев - Мариана Генчева, заради непристойни закани, заплахи и обиди към свидетеля Владимир Николов, следовател от Националната следствена служба.