Служители от сектор "Престъпления против собствеността" при столичната дирекция задържаха трима мъже в момент на покупко-продажба на крадени лекарства от столичен завод.

На 21 септември около обяд първо двама от мъжете, а малко по-късно и третият били отведени за 24 часа в полицията. Задържаните са С.Г. на 44 г. , Ц.И. на 43 г. и К.У. на 35 г., и тримата от София.

Оказало се, че С.Г., работник във фармацевтичния завод, от около две години системно изнасял блистери с таблетки, опаковки за тях и листовки с указания за употребата им. Откраднатото С.Г. продавал на Ц.И. на символични цени. Той от своя страна, след като комплектовал лекарствата в кутиите с листовките, ги препродавал на К.У., а той основно се занимавал с пласмента.

При претърсване в дома на Ц.И. криминалистите открили специално пригодено помещение и работен плот за сглобяване на кутиите и съхранение на готовата за продажба стока. На адресите на останалите двама също имало от крадените медикаменти, но вече в завършен за пазара вид и в по-малки количества.

Откраднатите са общо над 10 000 блистера от често търсени в аптеките основно два медикамента, които триото нелегално предлагало на символични цени.

След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура и на тримата са повдигнати обвинения. Те са с наложени мерки за неотклонение „задържане под стража" за срок от 72 часа.