Пернишкият прокурор Бисер Михайлов заяви в съдебната зала, че никога през живота си не е удрял жена си. Софийският градски съд (СГС) гледа мярката му за неотклонение, след като беше задържан след сигнал, че е пребил съпругата си, съобщи БНТ.

Когато тълпата влезе в съдебната зала, правото излиза от нея, каза Михайлов пред съда, като отбеляза, че от 28 години работи в прокуратурата.

"Никога не съм бил опасен. Никога не е имало тежки скандали, драматични, между нас. Жена ми е в тежко емоционално състояние заради синът ни. Никога не съм я удрял", увери той и определи като смехотворно обвинението, че е нанесъл побой над съпругата си в условията на домашно насилие.

Жената на пернишкия прокурор отрича да е жертва на домашно насилие

Жената на пернишкия прокурор отрича да е жертва на домашно насилие

Тя твърди, че става въпрос за обикновен битов скандал

Според защитата на Бисер Михайлов жена му не е жертва, не е била удряна или бутана умишлено и не е губила съзнание. Неверен сигнал бил подаден неволно от 15-годишната им дъщеря им. Защитата представи пред съда като доказателство декларация от Биляна Михайлова.

В крайна сметка съдът реши да не налага  мярка за неотклонение на пернишкия прокурор с мотив, че на този етап от разследването не може да се установи категорично, че Михайлов е извършител на побой над съпругата си. Дъщеря им Боряна Михайлова е подала сигнала, но не била очевидец на побоя. В свидетелствата си тя казва едниствено, че чула скандал и е заварила майка си да лежи на пода.

Според съда е спорен въпросът дали съпругата на прокурора е губила съзнание. Според СГС показанията на Боряна Михайлова за това са противоречиви и не съвпадат с думите на майка й.

Друга свидетелка твърди, че е имало семеен скандал, но Михайлова била по-агресивната в спора. Самата Биляна Михайлова също заявила, че тя е инициирала спора. Съдът допуска, че Бисер Михайлов може да е ударил съпругата си в момент на самозащита.

Задържането на пернишкия прокурор автоматично го отстранява от длъжност

Задържането на пернишкия прокурор автоматично го отстранява от длъжност

Той остава в ареста за 72 часа

Адвокатът на Бисер Михайлов коментира пред журналисти, че обвинението срещу прокурора е медиен шум. Той подчерта, че не бива родителите на Васил Михайлов да търпят последствия заради деянията на пълнолетния си син.

Припомняме, че Бисер Михайлов бе заместник окръжен прокурор, но бе назначен на длъжност редови прокурор в Окръжната прокуратура в Перник, след като стана ясно, че неговият син е подсъдим по един дълъг списък с дела за побои и тормоз над граждани.

Следва да се отбележи, че последното обвинение, прибавено към списъка, по който се явява в съда синът, е именно заплахи към последната му известна приятелка. Самата тя се намира под полицейска охрана.

Това всъщност не е първото задържане на Бисер Михайлов. През септември 2010 г. той бе арестуван при специализираната операция на ДАНС и МВР по досъдебно производство за престъпления, рекет и принуда.