Бившата стюардеса от Того Никол Кост заяви в интервюта за няколко европейски издания, че бащата на 20-месечното й бебе е принцът на Монако Албер ІІ.

Откровенията на 33-годишната тъмнокожа бивша стюардеса, съпроводени от многобройни снимки, на които Албер е заснет в компанията на Никол или с малкото бебе на ръце, са публикувани във френския “Пари-матч” и немския “Бунте”.

Според разказа на Кост, тя се е запознала с Албер на 13 юли 1997 година на борда на самолета, пътуващ от Ница за Париж.
Случайното запознанство бързо прераснало в много по-тесни взаимоотношения, продължили няколко години, през които Никол, по думите й, ежемесечно е пътувала до Монако и дори е била представена на бащата на Албер – покойният вече принц Рение ІІІ.

Когато Никол е научила, че е бременна от Албер, тя веднага се е обадила на принца.
Той ми каза: Остави го. Аз ще се заема с това. Вие няма да имате нужда от нищо. Не ти обещавам да се оженя за теб, но остави детето и не се притеснявай: аз постепенно ще го “интегрирам” в семейството. Но засега бих искал това да остане между нас”, разказва Кост в интервюто.

Никол твърди, че през декември 2003 година, четири месеца след раждането на момчето, което се казва Александър, Албер е подписал нотариален акт за удостоверяване на бащинството му, но само при условие, че този акт ще бъде внесен в кметството след смъртта на баща му – Рение ІІІ.
По думите на Кост тя не разполага с никакви документи, а знае само регистрационния номер на акта.

“Многократно съм настоявала за нотариално потвърждение, в което трябва да бъде посочено за съществуването на акта по отношение на сина ми, но получавах единствен отговор: “По-късно”.

След погребението на Рение ІІІ отново поисках да бъде изпълнено задължението на Албер и бащинството му да бъде признато и регистрирано като акт за гражданско състояние, но отново ми отговориха, че това може да почака”, уточнява Кост.

Тя разказва още, че в момента с Александър и още две момчета от първия си брак, който приключил с развод, живее в апартамент в Париж, който й е предоставен от Албер. Тя обаче иска да се премести в градчето Вилфранш, за да бъде по-близко до бащата малкият й син.

Никол заявява, че “не търси богатство” и “нито за една секунда не предполага, че синът й може да се окаже потенциален наследник”, а желае само той да има едно нормално детство със законно признат баща и по-големите му братя “да имат достойна представа за майка им”.

Княжеският двор в Монако засега не коментира интервюто на Кост.
Един от адвокатите на династията Грималди, е заявил, че “юридическата стратегия по този въпрос ще бъде изработена в близките дни”.