Около 20-тина души поддържаха окупацията на зала 272 на Софийския университет днес по обед.
Студентите упорито чакат отговор от проф. Димитър Токушев - преподавател по право и председател на Конституционния съд, по отношение на решението на казуса „Делян Пеевски" и мотивите, с които то е взето.

Припомняме, вчера сутринта по време на лекция на Токушев студенти влязоха в залата, изчетоха своята декларация и обявиха, че няма да си тръгнат докато не получат отговори.

Днес окупацията продължава, като в залата на почивки спят и се хранят различни студенти, подкрепящи инициативата. Организират се различни дискусии, в които се включват и общественици, и преподаватели.
Инсталиран е и проектор, който прожектира различни филми.

Освен вода, плодове и друга храна, донесени в залата, студентите имат и свои правила. Не са позволени алкохола и цигарите, оскверняващата реч и политическите агитации. Не се допуска агресивно поведение, задължително е и да бъдеш солидарен с исканията, ако участваш в окупацията.

Последното правило на дъската гласи, че всички окупиращи студенти трябва да почистват след себе си, ако се хранят в залата. Пред news.bg един от участниците заяви, че неговата основна мотивация е обществото да се събуди и да покаже на политиците, че е необходим нов подход и морал в изпълнението на техните задължения, тъй като те не са нищо повече от народни представители, тоест излъчени от останалите граждани, за да изпълняват техните искания.

Пред залата продължава да стои опънат голям плакат с надпис „Окупация". Има залепени както исканията на студентите, така и официално съобщение, че до петък предвидените за провеждане в тази зала лекции са преместени.