Близо 150 студенти от Фармацевтичния факултет са гласували до момента в референдума „за" или „против" окупацията на висши учебни заведения.

Това съобщи за news.bg петокурсничката Димитрия Симеонова, която отговаря за една от „избирателните секции" при входа на факултета.

Според Димитрия това е висока избирателна активност, тъй като във факултета се обучават 5 курса с по 120 души, което значи, че гласувалите до момента са повече от 1/5 от студентите.

Припомняме, във вторник Студентският съвет към Медицински университет - София реши да организира студентски референдум, в който студентите на МУ да изразят свободно и ясно своето мнение, отговаряйки на въпроса „За или против окупациите на университети сте като форма на протест?".
На този въпрос студентите ще имат два варианта за отговор - „ЗА" или „ПРОТИВ".

Желаещите да дадат гласа си могат да го направят до 16 ч. днес, като се очаква до вечерта резултатът да е готов, като утре е обещано публично пред медиите да бъде обявен.

Симеонова коментира, че самата тя е гласувала „за" окупацията, но по-късно нейни колеги са я убедили в противната теза.
По думите й най-много е натежал аргументът, че университета не е място за политически акции.

Студентката поясни, че подкрепя протестите срещу правителството, но за самите студенти е по-добре да няма окупация, тъй като там се провеждат много практически занятия и дори една седмица пропуск, би се отразила много зле на обучението им.