Един пациент е приведен от шуменската във варненската болница. Тридесет са пациентите от трагедията в село Хитрино. Трима в Шумен са в критично състояние. Това стана ясно от думите на здравния министър Петър Москов пред Нова телевизия.

В тежко състояние са и пациенти във варненските болници. Има комбинирани травми и това прави състоянието тежко. Тепърва те ще развиват белодробни усложнения, прогнозира доктор Москов в коментар какво очаква пациентите.

Започна източването на цистерните от взривилия се влак в Хитрино

Започна източването на цистерните от взривилия се влак в Хитрино

Процесът е сложен и опасен

140 единици кръв, плазма и всичко необходимо за лечението на пострадалите са осигурени още вчера. Всяко усилие на компетентните органи било насочено да няма допълнителни жертви включително и сред спасителните екипи.

Седем минути след първия взрив тръгва първата линейка от Венец към Хитрино, увери Москов. Екипите във Варна, Шумен и Разград са приведени в мобилизация.

Той е доволен от бързата реакция на медиците. Час след инцидента първите жертви са в болница. Тези хора са герои, смята той за лекарите, тръгнали да помагат след взрива. Спешна помощ реагирала при критична нужда. Кабинетът ще помогне на пострадалите, увери здравния министър.