Президентът на Чехия Милош Земан не е в състояние да изпълнява задълженията си. Това стана ясно, след като той прекарал повече от седмица в интензивно отделение.  Малко вероятно е той да се върне на поста през следващите седмици. Това заяви председателят на горната камара на Чехия Милош Вистрицил, цитиран от РТ.

Вистрицил цитира съобщение от болницата, в която е настанен Земан.

Сега правителството трябва да разгледа възможността да прехвърли отговорностите на президента върху други държавни служители.

Чешкият президент Земан пак е хоспитализиран

Чешкият президент Земан пак е хоспитализиран

Докаран е с линейка, предназначена за пациенти, нуждаещи се от интензивно лечение

Припомняме, че на 10-и октомври Земан бе откаран в Централната военна болница в Прага от резиденцията си в град Лани след среща с чешкия премиер Андрей Бабиш, на която те обсъдили резултатите от парламентарните избори, проведени в републиката в събота и неделя. 

77-годишният Земан премина планова хоспитализация през септември в Централната военна болница. Държавният глава страда от невропатия в краката. Поради това заболяване наскоро се премести в инвалидна количка. Президентът се оплаква от увреждане на слуха и ниско кръвно налягане. Той е наблюдаван от лекари за диабет.