Двама палестинци са били убити в Газа от военен дрон на Израел, съобщават израелски медии.

Напрежението по границата на Израел с Ивицата Газа се разгоря вчера, след като през последната седмица от Газа бяха изстреляни ракети, а израелската армия отговори.

Израел удари Хамас в Газа

Израел удари Хамас в Газа

След поредната палестинска ракета

Израелската армия отрече да е замесена в инцидента и заяви, че противно на палестинската информация, израелската армия не била замесена в удара с безпилотния самолет.

Насилствени сблъсъци се разразиха днес за шести пореден ден, като палестинците съобщават за четирима ранени при сблъсъците по границата с Газа. Според медицински източници един човек е сериозно ранен, след като е бил прострелян в главата.

Атентатът в Манхатън - отмъщение заради Газа

Атентатът в Манхатън - отмъщение заради Газа

Четирима души пострадаха при нападението

Израелската армия обяви късно вчера, че е ударила позиции на "Хамас" в северната част на Ивицата Газа като ответен удар във връзка с изстреляна ракета към южния израелски град Ашкелон, която противоракетната система на Израел "Железен купол" е неутрализирала.

Сирените за тревога са били задействани в южните населени места в Израел близо до границата с Ивицата Газа, а жителите на израелските гардове Ашкелон и Ашдод съобщиха, че са чули експлозии.

В подобен инцидент по-рано в понеделник вечерта, Израел порази позиции на "Хамас" в южната част на Газа като отмъщение за изстреляна от Газа ракета. Нямаше ранени, като и сирените не са се задействали.