Хиляди се събраха на протест пред парламента в Атина, предаде "Ройтерс". Те изразиха подкрепа за оставането на страната в еврозоната, заявявайки, че нейното място е там. Това се случва на фона на продължаващите решаващи преговори в Брюксел. Зедно с националното знаме бе издигнато и това на ЕС, срещаха се и лозунги като "Да на еврото, не на рублата", с което участниците показаха отношението си към евентуални договорки с Русия. Това е втори про-евро протест в страната за последната седмица. Той бе организиран в социалните мрежи, но бе подкрепен и от опозиционната партия "Нова демокрация".

Припомняме, че вчера хиляди недоволни от исканията на международните кредитори за строги икономии се събраха пред парламента, за да кажат "не" на мерките. Бяха издигнати лозунги срещу опитите да се унижи страната. Демонстратите настовха премиерът Алексис Ципрас да не се поддава на исканията за затягане на коланите, след като часове по-рано стана ясно, че той е склонен на известни компромиси и е изпратил предложенията в последния момент.

Припомня се, че демонстрациите не са толкова многобройни, както тези от предишни години в страната и все пак показват нарастващото безпокойство на гърците относно бъдещето след преговорите. Участници в протеста споделят, че в момента Гърция изпраща смесени сигнали до международната общност, а би трябвало ясно да заяви, че държи на еврото и решението трябва да бъде намерено скоро. Те споделят и че политиката на настоящото правителство единствено вреди на страната.