Бившият държавен секретар на САЩ и настоящ кандидат за президент на демократите Хилъри Клинтън осъди антиимигрантски изказвания на някои от кандидатите на републиканците за Белия дом.

Това направи тя в интервю за CNN, в което коментира и други актуални проблеми на вътрешната и външната политика. Това е първото й телевизионно интервю от началото на кампанията. То бе дадено в щата Айова, където се проведе поредният й предизборен митинг, по време на който също засегна много теми, като например хакерските атаки, зад които се твърди, че стои Китай.

По думите й, тя е разочарована от антиимигрантските изказвания и републиканците дължат извинение за думите на Доналд Тръмп и Джеб Буш. Според нея, страната трябва да върви напред в това отношение, а не да се връща назад.

Тя се обяви за контрол върху продажбата на оръжия в страната и призова да не се страхуваме от влиянието на големите търговци в тази сфера, тъй като повечето американци не са на тяхна страна. Влиятелни политици, сред които и президентът Барак Обама, се обявиха за спешни мерки след многото шокиращи убийства в Америка.

Хилъри коментира и скандала, разтресъл кандидатурата й - изтритите писма от личната й електронна поща, която е ползвала за служебна кореспонденция по време на управлението й като държавен секретар , както и питанията за даренията, получени от семейната фондация. По думите й, тези обвинения са на политическа основа и са от много, много години, не само срещу нея, но и срещу съпруга й, бившия президент Бил Клинтън. Тя се защити и настоя избирателите да й вярват. Според нея, те лесно ще се уверят кой лъже в случая.

"Правя кампания за хората, за избирателите, не за пресата. - така коментира тя защо първите месеци от кампанията й са били посветени на митинги и срещи с избиратели в различни щати. - Уважавам пресата, но трябва да имам време, за да чуя хората." Все пак тя обеща да даде повече интервюта.