Съвместните учения на страни от НАТО и на въоръжените сили на Украйна, започнали днес, демонстрират провокационния курс на Алианса към подкрепа на политиката на Киев и подклаждат реваншистките настроения на киевската „партия на войната".
Това обявиха от руското външно министерство, цитирани от руски медии.

„Започналите на 20 юли в Лвовска област под командването на САЩ поредни съвместни военни учения на страни членки на НАТО и на въоръжените сили на Украйна са нагледна демонстрация на поетия от Северноатлантическия алианс провокационен курс на безусловна подкрепа на политиката на сегашните киевски власти в югоизточната част на Украйна, в резултат на която в региона всеки ден продължават да загиват мирни жители", изтъкват от Министерството на външните работи на Русия.

Украйна и САЩ започнаха военни учения, в които участват общо около 2000 военни от 18 страни, включително България, в западната част на Украйна. Маневрите ще продължат до 31 юли, а целта им е да се демонстрира международна подкрепа за военната операция на Киев срещу проруските сепаратисти.

В ученията ще участват танкове, а американски хеликоптери ще прелитат над зоната на маневрите. В ученията ще участват 675 украински войници, някои от които са воювали в Източна Украйна.